Monday, January 14, 2013

Muschiulet de porc la cuptor cu legume asortate



       Ingrediente:
  • 1 bucata muschi spate
  • 2lg ulei de masline
  • 200 ml vin rose
  • 200 ml apa
  • sare, piper, cimbru, rozmarin, graunte de usturoi (optional) 

      Pentru garnitura:
  • 2 morcovi
  • 2 ardei capia
  • 1 gulie
  • 1/2 de telina
  • 1 ridiche alba
     
      Spalati bine bucata de muschi cu apa rece si stergeti-o cu prosoape de hartie. Incercati pe cat posibil sa indepartati grasimea si apoi ungeti carnea cu ulei de masline si adaugati-i toate mirodeniile.

      Asezati muschiuletul intr-o tava, adaugati apa si vinul rose si introduceti-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade.  Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati la cuptor cca 60 de minute. Apoi scoateti-l, verificati cu o scobitoare daca s-a patruns, si dati-l din nou la cuptor pana se rumeneste frumos (aproximativ 20 de minute). Nu va faceti griji, in interior va ramane la fel de fraged si suculent.

      Feliati muschiuletul dupa ce s-a racit. Serviti-l cu orice sos care va este pe plac alaturi de o garnitura de legume sau un sote de ciuperci.



      Pofta buna!

No comments:

Post a Comment