Wednesday, December 5, 2012

Varza de Bruxelles gratinata


      Varza de Bruxelles este socotita drept o leguma de iarna, deloc pretentioasa, dar care necesita totusi o atentie speciala. Numele ii este dat de locul de provenienta si nu datorita faptului ca ar fi populara in Bruxelles. Aceasta leguma super simpatica cu un gust delicat si dulceag contine vitamina A si C, acid folic si fibre.


       Ingrediente:
  • 500g varza de Bruxelles
  • 200g cascaval dat pe razatoare
  • 2 oua
  • 150g smantana
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • pesmet pentru presarat
  • sare, piper, oregano

    Spalati verzisoarele, curatati-le de frunzele exterioare care se desprind si taiati-le cotoarele. Fierbeti-le in apa cu sare timp de 10-15 minute. In general se adauga o cana de apa la o cana de verze de Bruxelles. 
   Atentie, adaugati verzele numai dupa ce clocoteste apa si fierbeti-le numai atat cat trebuie pentru ca altfel vor elibera niste compusi de sulf cu un miros destul de neplacut.

     Intre timp bateti ouale spuma si amestecati-le cu jumatate din cascavalul dat pe razatoare.
    Dupa ce au fiert asezati-le intr-o tava de yena unsa cu putin unt, adaugati ouale batute si dati-le la cuptorul preincalzit pentru 10 minute.

     Topiti untul la foc mic si adaugati cele 2 linguri de faina amestecand energic. Luati de pe foc si stingeti cu lapte si smantana. Condimentati dupa gust.
  
.

    Adaugati sosul alb, jumatatea de cascaval ramasa si pesmetul, si introduceti din nou vasul la cuptor pentru cel putin 15 minute, sau pana cand se rumeneste frumos.
      

    
     S-aveti pofta!




No comments:

Post a Comment