Friday, June 3, 2011

Salata de rubarba cu pepene galben


          Ingrediente:
  • 4 bete de rubarba
  • 1/2 pepene galben
  • 2 linguri de zahar 
  • 1 pahar de vin alb demidulce
  • 1/2 lingurita de ghimbir proaspat
  • 1 lingura de sirop natural (eu am folosit de zmeura)

             Mod de preparare:

         Spalati si taiati betele de rubarba in fasiute de aprox 3 cm. Asezati-le intr-o tigaie pe foc si acoperiti-le cu apa. Cand apa incepe sa se incalzeasca adaugati zaharul si amestecati incet cu o lingura.


         Mare atentie: betele trebuie sa fiarba fix 2 minute! Chiar daca ele la inceput sunt foarte tari in momentul fierberii se inmoaie imediat si isi pierd forma. 


        Dupa ce fierb se scot si se pun repede intr-un bol cu apa rece. Se tin la frigider pana la prepararea salatei.
 

           Taiati dupa preferinte pepenele galben si tineti-l la frigider de asemenea.


             Dressing-ul:

          Curatati ghimbirul de coaja (ca pe un cartof) si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Turnati siropul natural si vinul peste ghimbir si amestecati.

         Intr-un bol de salata amestecati rubarba cu pepenele si adaugati dressing-ul. Ornati cu frunze de menta. Pentru o aroma mai puternica puteti taia doua-trei frunze de menta in plus si presara peste salata.



              Pofta buna! :)


2 comments: