Tuesday, November 13, 2012

Tocanita de ghebe




      Ingrediente:
  • 1kg de ghebe
  • 250ml vin alb
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
   
       Daca sunteti la fel de nepriceputi ca mine in a recunoaste ghebele comestibile de cele otravitoare, va sugerez, pentru linistea voastra, sa le cumparati direct din supermarketuri.
      Spalati-le in mai multe ape si taiati-le radacinile, daca au (ale mele au avut si ferigi + pamant la promotie :)). Fierbeti-le in apa cu sare timp de 15 minute, apoi scurgeti apa si clatiti-le din nou. 


         Caliti ceapa pana devine aurie si adaugati ardeii tocati si ciupercile. Caliti totul pentru cateva minute si adaugati vinul. Lasati sa fiarba innabusit.



          Cand a fiert totul adaugati rosiile si usturoiul si lasati sa scada. Opriti focul, presarati patrunjelul tocat marunt, acoperiti.

           Lovely!
  

No comments:

Post a Comment