Monday, November 26, 2012

Omleta cu praz si ciuperci (provensala)




       Ingrediente:
  • 4 oua
  • 1 mozzarella
  • jumatate de praz
  • 1 ardei capia rosu
  • 150g ciuperci
  • 1 cubulet unt
  • 4 fire de marar verde
  • sare, piper

         Mod de preparare:

         Spalati mozzarella (o gasiti ambalata la punga si de obicei in propriul zer) si taiati-o cubulete.
        
    
         Spalati si tocati verdeturile.
         Bateti ouale spuma (eventual adaugati 2 linguri de lapte), condimentati-le si adaugati mararul taiat fin.


         Caliti prazul si ardeiul iar dupa ce s-au inmuiat presarati ciupercile. Lasati-le cateva minute pana se rumenesc, apoi scoateti amestecul pe o farfurie.
          In aceeasi tigaie pregatiti omleta, intorcand-o pe ambele parti. Ajutati-va de o spatula de lemn pentru ca omleta sa nu se lipeasca, iar dupa ce adaugati cubuletele de mozzarella, ridicati putin cate putin marginile omletei asftel incat zeama sa intre pe dedesubt. Astfel veti obtine o omleta moale si pufoasa.


          Scoateti omleta pe un platou, adaugati legumele si serviti de indata. Daca urmati pasii indeaproape ar trebui sa arate cam asa :)


         


No comments:

Post a Comment