Tuesday, January 8, 2013

Cosulete cu crema de avocado si pastrav afumat



      Ingrediente:

      Pentru cosulete:
  • 3 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
   
      Pentru umplutura:
  • 1 avocado copt
  • 3 linguri crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 file de pastrav afumat taiat fasiute
  • sare, piper
 
      Pentru decor:
  • lamaie, marar, ardei etc.

      Mod de preparare:

     Cosuletele se realizeaza foarte repede daca aveti cateva foi de placinta ramase prin congelator. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza una peste alta. Pe blatul de lucru taiati foile in patratele in functie de tava de briose pe care o aveti. Modelati repejor niste cosulete si coaceti-le 10-12 minute pana se rumenesc usor. De preferat este sa le faceti cu o zi inainte de a le servi pentru a avea timp sa se intareasca.  

     Mixati avocadoul taiat cubulete cu crema de branza, smantana, usturoiul si sucul de lamaie. Condimentati dupa gust.


       Cel mai bine este sa preparati crema cu cel mult o jumatate de ora inainte de servire pentru ca avocado tinde sa-si schimbe culoarea imediat si sa se innegreasca. Sucul de lamaie ar trebui sa ajute in sensul asta.
     

       Restul e floare la ureche :) Se taie pastravul fasiute, se amesteca cu crema si se umplu cosuletele. Puteti folosi somon afumat in loc de pastrav, cu atat mai bun.
      


       Decorati dupa preferinte.


     

1 comment: