Monday, January 28, 2013

Bulz la cuptor


       Ingrediente:
  • 350g malai
  • 1 lingură de unt
  • 150g sunculita taraneasca, kaizer
  • 250g de branza de burduf
  • sare (optional), piper


      Faceti o mamaliguta potrivit de moale din apa si putina sare. Adaugati sarea cand apa incepe sa fiarba si presarati malaiul in ploaie, putin cate putin (mamaliga pripita). Amestecati continuu cu facaletul pana cand incepe sa devina vartoasa. Nu mai este cazul sa adaugati malai pentru ca prin fierbere el se intareste. Continuati sa amestecati pana cand mamaliga este fiarta, lasati-o sa rabufneasca de vreo doua ori si rasturnati-o.
       Sfaramati branza de burduf si caliti sunculita pana cand elimina grasimea si se rumeneste frumos.


      Ungeti cu unt un vas termorezistent si asezati pe straturi dupa cum urmeaza: mamaliguta, branza de burduf si sunculita. Repetati de cate ori este nevoie in functie de vasul de care dispuneti. Cantitatile mele sunt pentru 2 portii.
    

       Tip: Tineti cont de faptul ca ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Spargeti repejor un ou si adaugati-l peste. Introduceti vasul la cuptor si lasati bulzul pana cand se rumeneste iar oul s-a copt frumos.

          Serviti cald, bulzul nu prea are farmec rece sau reincalzit :)


          

No comments:

Post a Comment