Monday, April 2, 2012

Spaghete cu ciuperci si sos pesto



      Ingrediente:
  • 250g spaghete
  • 200g ciuperci
  • 20g sos pesto (4-5 lingurite)
  • o mana de busuioc verde
  • 4 catei de usturoi
  • 100ml ulei de masline extra-virgin
  • 20g parmezan
  • sare, piper, oregano

       Mod de preparare:

      Se pune la fiert o oala cu apa si un praf de sare. Cand apa da in clocot se adauga spaghetti si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.


     Intr-o tigaie se calesc ciupercile impreuna cu usturoiul si frunzele proaspete de busuioc. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper proaspat macinat si oregano.
   

      Pastele se lasa la scurs dupa care se amesteca cu sosul pesto, ciupercile, si, eventual, cu cateva seminte de pin rumenite. Se servesc presarate cu parmezan, alaturi de un pahar de vin alb demi-sec.


    Se prepara rapid, in maxim 15 minute, si sunt foaarte gustoase. Pe mine cel putin, m-au scos din incurcatura in ne-nu-ma-ra-te seri cand vroiam sa prepar ceva rapid si aromat. Daca esti fan declarat al busuiocului si, in general, al ierburilor aromate, incearca sosul pesto. Se gaseste in hipermarketuri, insa poate fi preparat la fel de usor si in casa (va urma :D).
     Descrierea perfecta pentru mine: it's like a party in my mouth and everyone's invited!! :))


         Pofta buna!


No comments:

Post a Comment