Monday, June 20, 2011

Salata de spanac cu rubarba


       Ingrediente:
  • aprox. 20 de frunze de spanac
  • 3 bete de rubarba proaspete
  • 1/4 cana de zahar
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

      Mod de preparare:

      Se spala frunzele de spanac si betele de rubarba. Betele rosii indica faptul ca sunt tinere si proaspete si, in plus, se comporta mai bine in timpul fierberii (raman mai tari). Se taie in bucati de 2-3 cm pe diagonala.


        Se aseaza intr-o tigaie, se adauga zaharul si se acopera cu apa. Se fierb la foc mare, neacoperite, fix 2 minute. Dupa fierbere se indeparteaza repede tigaia de pe foc si se pun intr-o strecuratoare.


          Lichidul in care au fiert betele se pune inapoi la foc mare si se adauga otetul, sarea si piperul. Se va fierbe pana cand se reduce la jumatate de ceasca si se amesteca cu uleiul de masline.
        Se aseaza frunzele de spanac intr-un bol si se adauga rubarba. Se toarna dressing-ul peste si se serveste de indata.

             Pofta buna! :)



  

No comments:

Post a Comment