Monday, October 22, 2012

Pastai scazute cu usturoi



      Este o mancare foarte light pe care eu o prepar de obicei vara, atunci cand primesc mici cadouri din Gradina Ursului :) Se prepara super simplu si poate fi servita ca atare cu paine prajita sau ca si garnitura.

      Ingrediente:
  • 1 kg de fasole verde pastai (verzi, galbene)
  • 450g rosii cubulete
  • 3 lg. ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi 
  • 1/2 lingurita piper
  • sare
  • marar, patrunjel

       Mod de preparare:

       Se spala pastaile in mai multe ape si li se rup coditele. Se pun la fiert cu 3 cani de apa si se fierb inabusit cu capacul acoperit aproximativ 25-30 de minute, la foc mediu.
       Se verifica daca sunt fierte si se adauga uleiul de masline si rosiile cubulete.


       Se mai lasa inca 10 minute, se verifica de sare si piper si se adauga usturoiul dat prin pisalog. Se mai fierb cateva minute fara capac pentru ca sosul sa scada si se presara verdeata tocata marunt.


       Sa fiti sanatosi!


No comments:

Post a Comment