Monday, November 12, 2012

Cannelloni cu spanac si branza de bivolita




      Ingrediente:

      Pentru cannelloni:
  • 1 cutie cannelloni Barilla
  • 900g spanac congelat (2 pungi)
  • 450g branza de bivolita (sau ricotta, de vaci)
  • nucsoara
  • o mana parmezan ras
      Pentru sosul de rosii:
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 250 ml suc de rosii homemade
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lg. otet balsamic
  • 5 catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  •  sare, piper
       Pentru sosul alb:
  • 50g unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml lapte (temperatura camerei)
  • 100ml smantana
  • 100g parmezan ras

       Pare complicata la prima vedere, asa-i? Complet fals. Este cum nu se poate de simpla si atat de buna la gust incat m-am hotarat s-o fac tuturor celor pe care-i cunosc, sau, ma rog, tuturor celor care apreciaza spanacul si pastele la fel de mult ca si mine :p Este dementiala, nemaintalnita, nemaiauzita!!!:)) Ok, gata cu laudele, va trebui sa va convingeti si singuri.

     Va sugerez sa incepeti cu spanacul care trebuie sa se raceasca un pic pana la intalnirea cu faimosii cannelloni. Altfel, datorita diferentei de temperatura, riscati ca pastele sa se crape si nu vor mai fi la fel de aspectuoase. So, scurgeti bine spanacul de apa si caliti-l la foc mediu timp de 15 minute, adaugand putina sare si un praf de nucsoara. Opriti  focul si se amestecati-l bine de tot cu branza data pe razatoare.

       Intr-o tigaie separata pregatiti sosul de rosii. Caliti cei 5 catei de usturoi maruntiti in putin unt si adaugati frunze proaspete de busuioc. OK. It's-time-to-stop-and-SMELL!!! Ati innebunit vecinii? Great! Now go on: adaugati rosiile cubulete si sosul homemade (in cazul meu facut de mamos sau memo :D), otetul balsamic si condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati-l sa scada.


     Caliti untul intr-o craticioara si amestecati-l vartos cu 2 linguri de faina. Adaugati treptat laptele si amestecati continuu. Luati de pe foc si adaugati smantana si parmezanul ras. Omogenizati.    


        Asezati sosul in tava si umpleti cannelloni cu amestecul de spanac si branza. Eu am reusit cu putina rabdare si o lingurita, culmea :) Puteti sa puneti amestecul intr-o punga taiata putin intr-unul din colturi si sa incercati asa. Poate mai sunt si alte metode, nu stiu, lasati-va imaginatia sa zburde un pic :)) 

           N.B. sunt 24 de cannelloni intr-o cutie.
        

         Aranjati cannelloni in tava si acoperiti-i cu sosul alb. Dati tava la cuptor pentru 20 de minute, apoi scoateti-o si presarati parmezanul ras pe deasupra. Lasati-o la cuptor pana cand cannelloni incep sa se rumeneasca iar mirosul ii trezeste pe toti ai casei.


             Nu fiti egoisti si impartiti minunatia cu prieteni, vecini, bunici, pisici, catei si purcei :)

             Buon appetito!
     




No comments:

Post a Comment